Her 10 otomobilden 6’sı yurt dışına gönderildi

Türkiye’de Otomotiv Sektoru İlk Çeyrekte Güçlü Büyümeye Devam Ediyor

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 352 bin 299 araç üretildi. Bu üretimde 220 bin 927 otomobil yer alırken, geri kalan kısmı traktör üretiminden oluştu.

İlk çeyrekte üretilen araçların yüzde 73’ü, yani 257 bin 212 adeti yurtdışına ihraç edildi. Otomobil üretiminde ise 220 bin 927 aracın 149 bin 843’ü ihraç edildi.

OYAK Renault Otomobillerde Lider Konumunu Koruyor

Otomobil üretiminde en fazla adetle 90 bin 245 araçla Bursa’da faaliyet gösteren OYAK Renault liderliği sürdürdü. OYAK Renault’un toplam otomobil üretimindeki payı yüzde 40,8 olarak belirlendi.

Hyundai Motor Türkiye, 61 bin 800 otomobil üretimiyle ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırayı 50 bin 585 otomobil üretimiyle Sakarya’da bulunan Toyota ve dördüncü sırayı 18 bin 297 otomobil üretimiyle Bursa’daki TOFAŞ aldı.

Bursa’da ise ocak-mart döneminde 108 bin 542 otomobil üretildi ve Türkiye genelindeki otomobil üretiminin yüzde 49,1’i bu kentte gerçekleşti.

Bursa, Türkiye’nin Otomobil İhracatında Önemli Rol Oynuyor

Bursa’nın liderliğini sürdüren OYAK Renault, otomobil ihracatında da 64 bin 828 adetle ilk sırada yer aldı. Hyundai Motor Türkiye ikinci, Toyota üçüncü ve TOFAŞ ise dördüncü sırada bulunuyor.

Bu yılın ilk 3 ayında Bursa’dan yapılan otomobil ihracatı, Türkiye’nin toplam otomobil ihracatının yüzde 44’ünü oluşturdu. Kentte üretilen otomobillerin yüzde 60,66’sı yurtdışına gönderildi.

Bursa, günlük olarak 1206 aracı üretim bandından indirirken, 731,6 otomobili de dış satış yaparak ihracatını sürdürdü. Kentin bir saat içinde yurtdışına gönderdiği otomobil sayısı ise 30,48 oldu.

Related Posts

Şimşek: Türkiye küresel sorunlardan muaf değil

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin güçlü makroekonomik temelleri ve reform adımları sayesinde küresel yatırımcılar arasında pozitif ayrışacağını vurguladı. “İyimser olmak için güçlü gerekçelerimiz var” diyen Şimşek, bölgesel entegrasyon ve yapısal dönüşüm projeleriyle Türkiye’nin ekonomik direncini artırdığını söyledi.

Nitelikli turisti uçuşa geçirecek

THY yüksek harcama yapan turistleri Türkiye’ye çekmek için harekete geçti. Hedef Japonya’nın aralarında olduğu 11 ülkeden 2033’e kadar 45 milyar dolar turizm geliri elde etmek. Terörsüz Türkiye adımlarıyla turist sayısının artacağı vurgulandı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir