Çin’de İnsan ve Robotlar İlk Uzun Mesafe Koşusunda Yarıştı

Çin’deki İnsan ve Robotlar İlk Kez Birlikte Uzun Mesafe Koşu Yarışındaydı

Çin’de insanlar ve insansı robotlar, ilk kez bir uzun mesafe koşu yarışında bir araya geldi. Dünya üzerindeki ilk insan ve robot yarı maratonu, başkent Pekin’de gerçekleşti. “Pekin E-Şehir Yarı Maratonu ve İnsansı Robot Yarı Maratonu” adı altındaki organizasyon, spor ve teknoloji dünyasının ilginç bir buluşmasına ev sahipliği yaptı.

21,1 kilometrelik parkur boyunca binlerce koşucunun katıldığı yarı maraton yarışı devam ederken, güvenlik amacıyla ayrılan paralel parkurda insansı robotlar, normal koşucuların yanı sıra kendi aralarında yarıştılar. Robot Yarı Maratonu’na, robotik şirketler, üniversiteler, araştırma enstitüleri, robot kulüpleri ve meraklılardan oluşan yaklaşık 20 ekip, geliştirdikleri insansı robotlarla katıldı.

Yarışı kazanan robot olan “Tiangong Ultra”, Pekin’deki İnsan Robotiği İnovasyon Merkezi tarafından geliştirildi ve 2 saat 40 dakika 42 saniye süresiyle birinci oldu. Robot, insan hareketlerini taklit eden bir algoritma ile çalışmaktaydı ve devlete ait 2 şirketin ve bir özel şirketin ortaklığında geliştirildi.

Robot Yarı Maratonu’na dahil olan Noetix Robotics adlı şirketin mühendislerinden Cui Vınhuo, robotları insan hareketlerini taklit etmeye ve maksimum hızla koşmaya programladıklarını belirtti. Yarışı bitiren robotlar arasında bazılarının sorunlar yaşadığı gözlemlendi. Yarış sırasında dengesini kaybeden, topallayan ve düşen robotlara müdahale etmek için mühendis ekipleri devreye girdi.

Çin yönetimi, insansı robotları, gelecekte yapay zekayla şekillenen teknolojiler arasında görmekte ve bu alana büyük önem vermektedir. Pekin Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi içinde yer alan “Pekin E-Şehir”, ileri teknolojilere odaklanan özel bir kentsel birimdir.

Pekin E-Şehir İdari Komitesi Direktör Yardımcısı Li Çüen, insansı robotların maraton koşmasının insanlığın hayallerini yansıttığını ve her bir robotun bitiş çizgisinde bıraktığı izin, madalyadan daha değerli olduğunu vurguladı. Li Çüen, insan ve robot sinerjisinin arayışının sürekli olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Emre Aytekin – Spor

Related Posts

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Google’dan çığır açan teknoloji: Robotlar artık bağlantısız özgür!

Yapay zeka teknolojilerinin gelişimi robotların yeteneklerini de doğrudan etkiliyor. Robotlara yönelik yapay zeka modelini mart ayında duyuran teknoloji devi Google, birçok robot üreticisiyle ortak çalışma yürütüyor. Google’ın yapay zeka …

Elon Musk’ın Yapay Zekâ girişiminin aylık 1 milyar dolar masrafı var

Elon Musk’ın üzerinde fazlasıyla durduğu yeni yapay zekâ şirketi xAI, adeta para yutan bir canavara dönüşmüş durumda.

Yıldırım’da yaz spor okulları başlıyor

Yıldırım Belediyesi, 4-14 yaş arası çocukla gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimi için yaz ayları boyunca 17 branşta yaz spor okulu düzenliyor.4 dönem halinde faaliyet gösterecek yaz spor okulu 23 Haziran’da başlıyor.

Garmin Venu X1, akıllı saat piyasasını sarsmaya geliyor

Garmin, spor ve sağlık odaklı yeni akıllı saati Venu X1’i tanıttı. Cihaz, yalnızca 8 milimetre kalınlığı ve 34 gramlık hafifliğiyle sınıfının en ince ve zarif modellerinden biri. 2 inçlik AMOLED ekranıyla gelen saatin kasası fiber takviyeli …

Kozmik kapışmada ikinci raunt: İki dev galaksi kümesi yeniden çarpışıyor

PSZ2 G181 adı verilen bu sistemdeki tekrar eden çarpışma, gökbilimciler için nadir bir gözlem fırsatı sunuyor. NADİR GÖRÜLEN TEKRARLI ÇARPIŞMA Avrupa Uzay Ajansı’na (ESA) göre, galaksi kümeleri arasındaki büyük çarpışmalar genellikle nadir kabul …