Çin’de İnsan ve Robotlar İlk Uzun Mesafe Koşusunda Yarıştı

Çin’deki İnsan ve Robotlar İlk Kez Birlikte Uzun Mesafe Koşu Yarışındaydı

Çin’de insanlar ve insansı robotlar, ilk kez bir uzun mesafe koşu yarışında bir araya geldi. Dünya üzerindeki ilk insan ve robot yarı maratonu, başkent Pekin’de gerçekleşti. “Pekin E-Şehir Yarı Maratonu ve İnsansı Robot Yarı Maratonu” adı altındaki organizasyon, spor ve teknoloji dünyasının ilginç bir buluşmasına ev sahipliği yaptı.

21,1 kilometrelik parkur boyunca binlerce koşucunun katıldığı yarı maraton yarışı devam ederken, güvenlik amacıyla ayrılan paralel parkurda insansı robotlar, normal koşucuların yanı sıra kendi aralarında yarıştılar. Robot Yarı Maratonu’na, robotik şirketler, üniversiteler, araştırma enstitüleri, robot kulüpleri ve meraklılardan oluşan yaklaşık 20 ekip, geliştirdikleri insansı robotlarla katıldı.

Yarışı kazanan robot olan “Tiangong Ultra”, Pekin’deki İnsan Robotiği İnovasyon Merkezi tarafından geliştirildi ve 2 saat 40 dakika 42 saniye süresiyle birinci oldu. Robot, insan hareketlerini taklit eden bir algoritma ile çalışmaktaydı ve devlete ait 2 şirketin ve bir özel şirketin ortaklığında geliştirildi.

Robot Yarı Maratonu’na dahil olan Noetix Robotics adlı şirketin mühendislerinden Cui Vınhuo, robotları insan hareketlerini taklit etmeye ve maksimum hızla koşmaya programladıklarını belirtti. Yarışı bitiren robotlar arasında bazılarının sorunlar yaşadığı gözlemlendi. Yarış sırasında dengesini kaybeden, topallayan ve düşen robotlara müdahale etmek için mühendis ekipleri devreye girdi.

Çin yönetimi, insansı robotları, gelecekte yapay zekayla şekillenen teknolojiler arasında görmekte ve bu alana büyük önem vermektedir. Pekin Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi içinde yer alan “Pekin E-Şehir”, ileri teknolojilere odaklanan özel bir kentsel birimdir.

Pekin E-Şehir İdari Komitesi Direktör Yardımcısı Li Çüen, insansı robotların maraton koşmasının insanlığın hayallerini yansıttığını ve her bir robotun bitiş çizgisinde bıraktığı izin, madalyadan daha değerli olduğunu vurguladı. Li Çüen, insan ve robot sinerjisinin arayışının sürekli olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Emre Aytekin – Spor

Related Posts

Ucuz olsun diye yapmadıkları kalmadı: Hintli iPhone geliyor

Apple, üretim stratejisinde köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. Şirket, 2026 yılı sonuna kadar ABD pazarına sunulacak tüm iPhone modellerinin üretimini Çin’den Hindistan’a kaydırmayı planlıyor.

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

2026’da yollarda: 18 dakikada şarj olan katı hal pilleri geliyor

Geleneksel lityum iyon pillerden katı hal pillere geçişin ayak sesleri duyuluyor. Stellantis ve Factorial, FEST adı verilen teknolojileriyle enerji yoğunluğunu ve hızlı şarj süresini bir üst seviyeye taşıyor.

5 milyon güneş paneli dizildi: Dünya garip bir etki yaşıyor

Çin artan iklim krizinin dünya genelindeki etkileriyle mücadelede kapsamında 5 milyon güneş paneli projesine imza atıyor.

Artçı deprem nedir? Öncü deprem nedir? İşte anlamları

Son olarak İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki sarsıntı, deprem gerçeğini bir kez daha gündeme taşıdı. Deprem terimleri çok merak edilenler arasında. Bu makalede ise öncü deprem nedir, artçı deprem nedir sorularının yanıtlarına bakıyoruz.

Deprem anında hayat kurtaran, en iyi internetsiz mobil uygulamalar

Deprem gibi büyük felaketler, iletişim altyapısına zarar vererek internete ulaşmayı imkansız hale getirebiliyor. Neyse ki deprem anında hayat kurtarabilecek ve internet gerektirmeyen bazı mobil uygulamalar da var. İşte onlardan bazıları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir