Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Tam Otonom Kalkış İniş Testlerine Devam Ediyor

Dünya havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış-iniş yapan ilk SİHA olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testlerine” başarıyla devam ediyor. Kasım 2024’te Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştirilen ilk gemi testlerini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, 22 Nisan’dan itibaren gemide yeniden testlere başladı.

Bayraktar TB3, Saros Körfezi’nde bulunan TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen 4 günlük “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testleri”ni başarılı bir şekilde tamamladı. Toplamda 24 sorti otomatik gemi kalkış-inişi gerçekleştiren milli SİHA, önemli bir başarıya imza attı.

Bugün gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar TB3 PT-4 adlı milli SİHA’nın 4. prototipi de ilk kez denendi. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya inerek test sürecine dahil oldu. Böylece ilk kez TCG Anadolu gemisinde 2 milli SİHA bulundu.

Testler sırasında Baykar Proje Ekibi’ne liderlik eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte testleri yakından takip etti.

Bayraktar TB3 SİHA’nın toplam uçuş süresi 1030 saat oldu.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısının yanı sıra sınıfındaki en gelişmiş insansız hava aracı olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneğiyle donatılan milli SİHA, uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Bu sayede Türkiye’nin caydırıcı gücüne katkı sağlayarak keşif ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde gerçekleştirecek.

Related Posts

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

Cem Boyner’in babası, TÜSİAD’ın kurucularından Osman Boyner yaşamını yitirdi

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından, iş insanı Cem Boyner’in babası Osman Boyner 99 yaşında hayatını kaybetti.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir