Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Damacana Sularında Fiyatlar Yükselişte!

Son dönemdeki enflasyondan damacana su da nasibini aldı. Fiyatlar artmaya devam ediyor.

Damacana su fiyatlarındaki son artışlarla, bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar yükseldi.

Boş damacana depozito fiyatının ise 200 liraya kadar çıktığını belirtildi.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarındaki inanılmaz artışları göstermek için bir bardak suyun fiyatını hesapladı.

Zamlar Ardı Ardına Geldi

Yılın ilk 4 ayında 3 kez zam yapılan damacana suyunun fiyatı bazı markalarda 150 liraya kadar yükseldi.

Bir Bardak Su 1 Lira 30 Kuruş

Son zam ile birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı.

Depozito Fiyatı 200 Lira

Yurt dışından ithal edilen hammadde ile üretilen plastik damacanaların depozito fiyatı 200 liraya kadar artarken, ilk defa damacana su alanların cebinden ortalama 350 lira çıkıyor.

“Fiyatlar Markalara Göre Değişiyor”

ANTSUDER Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda artış yapıldığını belirterek, “Şu anda damacana suyunun fiyatı ortalama 100 ila 145 lira arasında değişkenlik gösteriyor. İlk sipariş verenlerin depozito bedeli 150-200 lira arasında değişiyor. Lojistik maliyetler nedeniyle su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

“Maliyetler Yükseldi”

Mert, 19 litrelik damacanadan 95 bardak su elde edildiğini belirtirken, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa mal oluyor. Diğer alternatiflere kıyasla daha ekonomiktir. Son zamla birlikte maliyetler arttı, ancak artışın sebebi bayilerimiz değil. Damacanalar fabrikalarda dezenfekte edildikten sonra 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetler yükseldiği için vatandaşlarımızın damacanaların geri dönüşümüne önem vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Bir mesajla tüm birikimlerinizi kaybetmeyin! Emeklileri bekleyen büyük tehlike

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismar, kötü muamele ve ihmale karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 3 azaldı.

ABD’deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 49 azaldı.

Savaş borsayı kötü vurdu

İran ve İsrail arasında başlayan çatışmalar bölgeyi gerileme sokarken borsadaki hisseleri de negatife çevirdi. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 208,34 puan azalırken, toplam işlem hacmi 102,7 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,82 …

Bakanlık açıkladı: Yabancı turist sayısı nisanda rekor kırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen yıl nisan ayında yüzde 39,74 olan tesis doluluk oranını bu yıl yüzde 41,12’ye çıktığını ve yabancı turist sayısında rekor kırıldığını duyurdu.

Uluslararası kriz! BM’de 7 bin kişinin işine son verilebilir

BM belgelerine göre, çok sayıda kurumun birleştirilmesi, bazı ajansların ise tamamen kapatılması gündemde. Yaklaşık 7 bin çalışanın işsiz kalmasına neden olacak sürecin arkasında Trump’ın kesintiye uğrattığı ABD fonları var.

Küresel piyasalarda jeopolitik gerilim endişesi; karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda jeopolitik gerilim endişesi; karışık seyrediyor